تغذیه مناسب در کوهنوردی
مرداد 9, 1400راهنمای انتخاب کفش کوهنوردی
مرداد 20, 1400راهنمای انتخاب کیسه خواب کوهنوردی
راهنمای انتخاب کیسه خواب کوهنوردی: لذت بردن از کوهستان، در طول شب، خیلی متفاوتتر از سپری کردن یک روز در همان مکان است.
زمانی که قصد دارید شب را در فضای باز کوهستان بگذرانید ، تجهیزات خاص آن را ، باید به همراه داشته باشید.
یک شب یا دو ماه، تفاوتی نمیکند؛ خواب مناسب در شب، به معنای داشتن انرژی کافی برای لذت بردن از طبیعت و استفاده مفید از روز است.
زمانی که قرار است شب را در دل کوهستان بگذرانید، کیسه خواب کوهنوردی جز ملزومات به شمار میآید ، که باید در انتخاب و خرید آن دقت کافی داشته باشید.
با توجه به اهمیتی که جنس، وزن و مقاومت کیسه خواب دارد، در این مقاله راهنمایی کامل ارائه شده ، تا بتوانید با توجه به آن با خیال آسودهتری کیسه خواب مورد نظر خود را تهیه کنید.
انواع کیسه خواب:
با توجه به تناسب کیسه خواب با شرایط آب و هوایی ، کیسه خواب ها به سه دسته اصلی تقسیم میشوند: تابستانی ، سه فصله و زمستانی.
کیسه خواب تابستانی:
کیسه خواب های تابستانی برای دمای حدود منفی یک درجه سانتیگراد و بالاتر مناسب هستند . به دلیل اینکه از مواد عایق کمتری در این کیسه خواب ها استفاده میشود . وزن سبکتری نسبت به دو نوع دیگر دارند و حالت جمع شده آنها حجم کمتری دارد و فضای کمتری را اشغال میکند . به طوری که برخی از مدلهای تابستانه بعد از جمع شدن ، به اندازه یک طالبی میشوند!
کیسه خواب سه فصله:
این کیسه خواب ها برای دمای حدود منفی هفت درجه سانتیگراد و بالاتر مناسبند . بهترین حالت استفاده از این کیسه خواب ها برای فصل های بهار و پائیز است.
همین طور برای تابستانهای مناطق کوهستانی که دمای هوا در نیمه شب کاملا سرد میشود و کمی از زمستان ندارد، مناسب است! کیسههای سه فصله خوب، امکانات خوبی برای مقابله با سرمای بیشتر از حد انتظار دارند. مواردی نظیر کلاه قابل اتصال، یقه اضافه و پوشش اضافه برای زیپ.
کیسه خواب زمستانی:
این همراهان گرمابخش برای دماهای منفی هفت درجه سانتی گراد و کمتر از آن مناسب هستند، علاوه بر اینکه تمام امکانات کیسه های سه فصله (یقه اضافه و …) را دارند. از از مواد عایق بیشتری در آنها استفاده شده است. کیسه های زمستانی در حالت جمع شده حجم بیشتری نسبت به دو نوع قبلی دارند و فضای بیشتری را اشغال میکنند.
پس هنگام خرید دقت کنید مدلی را انتخاب کنید . که در آن فشردهسازی بیشتری صورت گرفته باشد و حجم کمتری داشته باشد . به ويژه در پیمایشهای دشوار و کوهنوردی بسیار مهم است . مدلی را انتخاب کنید که وزن و حجم کمتری داشته باشد و حمل آن آسانتر باشد.
جنس کیسه خواب کوهنوردی:
کیسه خواب ها به دو گونه پُر می شوند :
1. پرشده با پر طبیعی (پر غاز ، اردک، قو )
2. پر شده با الیاف مصنوعی
3. ترکیبی از پر و الیاف مصنوعی
کیسه خواب پَر:
کیسه خواب های پر، نسبت به وزن و حجم کمی که دارند . دارای قدرت حفظ گرمای فوق العاده ای هستند.
به همین دلیل است ، که بسیاری از کیسه خواب های مرغوب و گران قیمت از جنس پر می باشند. کیسه خواب های پرشده از جنس پرغاز بهترین کیفیت را از نظر قدرت نگهداری گرما دارند . اما پر اردک به دلیل دسترسی بهتر ، بیشتر موجود بوده و ارزانتر می باشد.
بعضی از کیسه خواب ها به طور 100% از پر تشکیل نشده اند و ترکیبی ناچیزی از الیاف مصنوعی در آن ها قرار گرفته است . که بعضی از این کیسه خواب ها با ترکیب 10/90 و برخی با ترکیب 5/95 پر شده اند . این به این معنی است که این محصول 95 درصد از پر و 5 درصد از الیاف مصنوعی تشکیل شده است. هرچقدر درصد پرموجود در یک کیسه خواب بیشتر باشد هزینه بالاتری نیز دارد.
کیسه خواب الیاف مصنوعی :
این کیسه خواب ها از لایه های متعددی ساخته شده ، که روی هم قرار گرفته اند و طراحی آن ها به گونه ای است که هیچ گونه هوایی از بین لایه ها عبور نکرده و تمامی نقاط سرد و خلا بین لایه ها از بین رفته است.
الیاف مصنوعی معمولا از پرها قیمت مناسب تری داشته و همچنین قدرت جذب رطوبت کمتری دارند لازم به ذکر است که کیسه خواب های الیاف مصنوعی در مقایسه با کیسه خواب های پر وزن بیشتری دارند .
مهمترین نکته در سفر این است که شما بار اضافه با خود حمل نکنید. به خصوص اگر سفرهای شما طولانی هم باشد . پس شما باید در انتخاب تک تک وسایلی که با خود حمل می کنید دقت کافی را داشته باشید.
حجم و وزن کیسه خواب برای هم یکی از همان نکات مهم است .چرا بار سنگین باعث به وجود آمدن مشکلات جسمانی و همینطور دیر رسیدن به مقصد می شود.
به طور کلی کیسه خوابها از نظر طولی به دو دسته معمولی و بلند تقسیم میشوند . اگر قد شما کمتر از ۱۸۰ سانتیمتر باشد، کیسه خوابهای معمولی مناسبتر خواهند بود ولی اگر قدتان بیش از ۱۸۰ سانتیمتر است . برای آسودگی بیشتر بهتر است از کیسه خوابهای بلند ، استفاده کنید.
تنظیم دمای کیسه خواب:
بعد وزن دمای کیسه خواب هم نکته مهمی است ، که باید در هنگام انتخاب یک کیسه خواب به آن توجه کنید . به طور مثال باید بدانید که به منظور چه سفری می خواهید کیسه خواب بخرید . به همین منظور در سال ۲۰۰۴ استاندارهای اروپایی En13537 به طور رسمی بیان شد.
طبق این استاندارد مقهومی برای اعداد بروی کیسه خواب تعریف کردند . که بر اساس ویژگی های فردی می توانید کیسه خواب خود را تهیه کنید . شرکت های تولید کننده بر اساس بازه دمایی کیسه خواب ها را بفروش می رسانند . این مفاهیم را به اختصار در ادامه تعریف خواهیم کرد.
Maximum Comfort temperature: حداکثر دمایی که یک مرد عادی بدون اینکه بشدت عرق کند . در کیسه خواب می تواند بخوابد و در این حالت باید زیپ کیسه خواب کاملا باز باشد . دستها بیرون کیسه خواب باشد و کلاه کیسه خواب نیز باز باشد.
Comfort temperature: دمایی که در آن یک خانم به طور معمولی ، درون کیسه خواب تمامی شب را با آرامش بخوابد.
Lowest Comfort temperature: کمترین دمایی که یک آقا به طور در شب به مدت هشت ساعت درون کیسه خواب بدنش دارا می باشد و می تواند بدون اینکه از خواب بیدا شود بخوابد.
راهنمای انتخاب کیسه خواب کوهنوردی شمارا برای یک خرید اگاهانه کمک می کند.